stela höfter

3 övningar för stela höfter

Sitter du stilla mycket i din vardag? Du kanske har ett jobb som innebär mycket stillasittande och monotont arbete. Då är det lätt hänt att få stela höfter efter en hel arbetsdag. Att ta regelbundna pauser under dagen och göra pausgympa kan motverka detta. I vårt pausprogram kan du själv välja vilken typ av övning som du vill ha. På det sättet kan du anpassa programmet efter specifika problemområden som höfter, eller välja att få upp slumpade övningar för att röra på hela kroppen.

Här är tre av de höftövningar som finns i vårt pausprogram:

Övningar för stela höfter #1

Stå upp. Böj det ena benet en aning, vrid motsatt höft inåt och pressa neråt. Håll kvar i 20 sekunder och upprepa sedan övningen på det andra benet.

Övningar för stela höfter #2

Stå upp. Lyft upp ena benet på en stol. Håll knäet lätt böjt och ha höften rak. Det ska kännas att det drar lite i muskeln på baksida lår (se bild). Håll kvar i 20 sekunder och upprepa sedan övningen på det andra benet.

Övningar för stela höfter #3

Stå upp. Ta tag om den ena foten och för den mot baken. Samtidigt skjuter du fram höften. Den här övningen ska kännas i framsida lår. Håll kvar i 20 sekunder och upprepa sedan övningen på det andra benet.

Vill du köra flera övningar för stela höfter eller andra problemområde? Testa gratis vårt pausprogram.

Med vårt pausprogram får du en personlig tränare direkt i din dator. Regelbundet under dagen får du en notis om att det är dags att ta en paus och röra på sig. Sedan slumpas övningar fram, beroende på vilka problemområden du har valt tidigare. Du bestämmer också vilka tider du vill att dessa pauser ska vara, och hur långa de ska vara. Vårt pausprogram går att anpassa oavsett storlek på företaget. Vill du testa programmet gratis? Kontakta oss här!