Pausprogram gratis

Fakta om kroppen du inte visste!

Kroppen är ett fantastiskt verktyg som klarar av väldigt mycket. Det finns många funktioner i kroppen som man kanske inte tänker på så ofta, eller ens vet om. Här är fyra fakta om kroppen du (förmodligen) inte visste innan!

Fakta om kroppen: visste du att…?

– Du är längre på natten när du sover än på dagen. Jordens tyngdkraft pressar din kropp neråt under dagarna, vilket gör att kroppen trycks ihop på höjden. På natten när du ligger ner trycks inte din kropp ihop av tyngdkraften på samma sätt. Därför blir du tillfälligt lite längre när du sovit.

– Det finns tre olika typer av muskler: glatt muskulatur, hjärtmuskulatur och skelettmuskulatur. Glatt muskulatur styrs av det autonoma nervsystemet och är muskler du inte kan kontrollera själv. Dessa muskler finns t.ex. i dina tarmar. Hjärtmuskulatur är muskulaturen som bygger upp hjärtat och går inte heller att kontrollera själv. Skelettmuskulaturen är vår vanligaste typ av muskulatur och är det enda typ av muskulatur som går att styra själv.

– Din hjärna förbrukar mellan 15 och 20 % av din energi. Det spelar ingen roll om du pluggar matte eller slökollar en serie för tionde gången.

– Regelbunden fysisk aktivitet minskar risken för en för tidig död och motverkar uppkomsten av ett stort antal kroniska sjukdomar. Risken att drabbas av hjärt- och kärlsjukdom i förtid är i stort sett halverad hos en regelbundet fysiskt aktiv man eller kvinna jämfört med en helt fysiskt inaktiv jämnårig person (källa).

Ta hand om kroppen

För att din kropp ska fungera så bra som möjligt är det viktigt att ta hand om den på rätt sätt. Att röra på sig regelbundet hjälper dig att behålla koncentrationsförmågan hela dagen. Dessutom förebygger det förslitningsskador på kroppen! Detta är två av de vanligaste problemen vid stillasittande arbeten. Om det känns trögt att få in vardagsmotionen själv kan pausgympa vara lösningen på ditt problem. Med Pausit får du en personlig tränare direkt i din dator. Du ställer själv in hur ofta du vill ha en paus och hur lång den ska vara. Smidigt, eller hur?

Prova på-erbjudande

Vi erbjuder en gratis provperiod med vårt pausprogram! På så sätt kan du själv testa Pausit under en begränsad period, och därefter bestämma om det är något för dig eller inte. Kontakta oss för mer information.