förbättra arbetsmiljön

Tips för att förbättra arbetsmiljön när man jobbar hemifrån

Din arbetsmiljö är ett ämne som ständigt är aktuell och som nästan alltid går att förbättra skrev vi i januari 2019. I nuläget känner många att det är dags för nya tag för att förbättra arbetsmiljön när det gäller motion och rörelse. Många fortsätter att ha viljan att förändra, men det är inte alltid så lätt att faktiskt komma igång och hitta en rutin för vardagsmotion. Vi har frågat Pausits delägare Mikael om hur man ska lyckas med det nu när många jobbar hemifrån och inte går eller cyklar till sin arbetsplats.

Hur ska företag bli bättre på friskvård i nuläget?

Många mår sämre än man ofta förstår i denna nya situationen med mer arbete hemifrån. Man måste prioritera denna fråga och avsätta såväl tid som pengar för att utreda vilken insats ens företag och personal behöver.

Vad tycker du att arbetsgivaren har för ansvar i att förbättra arbetsmiljön när man jobbar hemifrån?

Det är ju som anställd lätt att tycka att arbetsgivaren ska fixa och stå för allt man pekar på men jag tycker att det i en sån här situation är rimligt att arbetstagaren också tar eget ansvar. Dock bör arbetsgivaren absolut förse de anställda med utvalda hjälpmedel som är rimliga att tillgå eftersom en välmående personal kommer att löna sig i längden, personalen är alltid deras viktigaste resurs. Bara det faktum att personalen känner att företaget vill dem väl kommer att öka den anställdes välmående och känsla för företaget. 

Vilka är dina tre bästa tips för att förbättra arbetsmiljön när man jobbar hemifrån?

Det blir dom klassiska tipsen men dom är oerhört viktiga.

  1. Skaffa en bra fast plats att sitta på med ordentlig stol, rätt arbetshöjd för din dator och rätt belysning.
  2. Håll arbetstiden och dina rutiner (kontakt med kollegor är bra).
  3. Rör på dig! Korta rörelsepass flera gånger om dagen så du håller igång cirkulationen och syresättningen i kroppen. Ja, jag är part i målet men vi jobbar med detta för att vi vet hur viktigt det är 😊

Fastnade du för Mikaels tips? Pausit erbjuder en grattis testperiod av Pausit Pausprogram. Pröva på att ha en personlig tränare i din dator. Du bestämmer själv vilka tider och hur ofta du vill få påminnelser om att det är dags att ta en kort paus. Skräddarsydd pausgympa anpassad för just dig! Kontakta oss på Pausit här så fixar vi det.