arbetsskador pga stillasittande

Förbättra din arbetsmiljö för att fortsätta jobba hemifrån under 2021

Att förbättra arbetsmiljön när man jobbar hemifrån är ett ämne som har varit aktuellt under 2020. Så här i början av året känner många att det är dags för nya tag när det gäller arbetsmiljön, motion och rörelse. Många har viljan att förändra, men det kanske inte alltid är så lätt att faktiskt komma igång och hitta rätt. Därför passade vi på att återigen fråga Pausits delägare Mikael om hur man ska få in mer rörelse i vardagen och förbättra arbetsmiljön när man jobbar hemifrån.

Hur ska företag bli bättre på friskvård när många jobbar hemifrån?

Genom att snabbt ta frågan på allvar om man inte redan gjort det! De negativa effekterna som uppstår vid försämrad arbetsmiljö kan komma snabbt och kostar både mer pengar och mänskligt lidande och bör såklart undvikas. Detta skall inte ses som en kostnad utan som en positiv investering för framtiden, för alla, företaget och personalen.

Vad tycker du att arbetsgivaren har för ansvar i frågan?

Arbetsgivarens ansvar är att förse sin personal med rätt förutsättningar för att på arbetsplatsen må bra och bibehålla sin hälsa.

Och medarbetarna?

Arbetstagarens ansvar blir såklart att lyssna på arbetsgivarens rekommendationer och använda de hjälpmedel som erbjuds för detta.

Vilka är dina tre bästa tips för att förbättra arbetsmiljön när man jobbar hemifrån?

  • Som arbetsgivare/chef, uppmuntra personalen att röra på sig och själv föregå med gott exempel.
  • Krångla inte till det! All rörelse är bättre än ingen rörelse, gör enkla saker som blir av.
  • Skaffa ett pausprogram som hjälper dig att komma ihåg detta och visar dig bra övningar du vill ha!

Fastnade du verkligen för Mikaels sista tips? Pausit erbjuder en personlig tränare i din dator. Du bestämmer själv vilka tider och hur ofta du vill få påminnelser om att det är dags att ta en paus. Vill du testa vårt pausprogram gratis under en period? Kontakta oss på Pausit här!