Förbättra din arbetsmiljö på jobbet under 2019!

Arbetsmiljö på jobbet är ett ämne som ständigt är på tapeten och som nästan alltid går att förbättra. Så här i början av året känner många att det är dags för nya tag när det gäller motion och rörelse. Många har viljan att förändra, men det kanske inte alltid är så lätt att faktiskt komma igång och hitta en rutin för vardagsmotion. Därför passade vi på att fråga Pausits delägare Mikael om hur man ska få in mer rörelse vardagen på arbetsplatsen!

Hur ska företag bli bättre på friskvård under 2019?

Genom att ta frågan om negativa effekter vid stillasittande på allvar. Detta kan de endast göra genom att ta tag i saken, avsätta den lilla tid det tar att titta närmare på hjälpmedel kring detta samt att inte se detta som en kostnad utan som en positiv investering för framtiden, för alla, företaget och personalen.

Vad tycker du att arbetsgivaren har för ansvar i frågan?

Arbetsgivaren har såklart stort ansvar för att förse sin personal med rätt förutsättningar för ett inte må dåligt på jobbet, men arbetstagaren ansvarar lika självklart för att denne också använder verktygen som ges för detta. Men utan rätt verktyg från arbetsgivaren blir det svårt…

Vilka är dina tre bästa tips för att få mer rörelse på arbetsplatsen och därmed en förbättrad arbetsmiljö på jobbet?

  • Som arbetsgivare/chef, uppmuntra personalen att röra på sig och föregå själv med gott exempel.
  • Krångla inte till det! All rörelse är bättre än ingen rörelse, gör enkla saker som blir av.
  • Skaffa ett pausprogram som hjälper dig att komma ihåg detta och visar dig bra övningar du vill ha!

Fastnade du verkligen för Mikaels sista tips? Pausit erbjuder en personlig tränare i din dator. Du bestämmer själv vilka tider och hur ofta du vill få påminnelser om att det är dags att ta en paus. Skräddarsydd pausgympa anpassad för just dig! Vill du testa på vårt pausprogram gratis under en period? Kontakta oss på Pausit här!