Hur mår kroppen efter en arbetsdag?

Musarm, gamnacke och lite knak i skuldrorna. Känns det igen? Det finns faktiskt bot. Och enkelt är det.

Har du ett stillasittande arbete framför en skärm? När klockan börjar närma sig hemgång, känn efter. Hur känns det? Kanske stramar det i nacken och värker i armen. Skuldror som är stela och smärtar. Mer än hälften av alla människor i arbetsför ålder jobbar just stillasittande framför en skärm större delen av dagen. De vanligaste problemen i kroppen sätter sig i nacke, skuldror och armar. Och det är också besvär från just de här kroppsdelarna som resulterar i flest sjukskrivningar.

Varför gör det ont?

Långvarig och statiskt arbete, som sker när du sitter stilla, minskar din blodcirkulation. Det här gör i sin tur musklerna spända och leder till smärta och kramp. 

Vad kan du göra?

Ofta tas problemen tag i när de redan finns. Men ett enklare sätt är att förebygga. Med regelbundna pauser under dagen kan både smärta och sjukskrivning undvikas. Enkla rörelser motverkar spända och onda muskler och ökar blodcirkulationen.

Kort paus med stor effekt

Det finns flera studier som visar att träning och rörelse under arbetstid minskar sjukfrånvaron och ökar välbefinnandet hos medarbetarna. Men det krävs ingen lunchtimme på gymmet för att vara snäll mot kroppen. Med hjälp av ett pausprogram kan du enkelt få in rörelse under arbetsdagen. Pausit är en personlig tränare som inte glömmer – ett pausprogram i din dator som påminner och ser till att du rör dig regelbundet under din arbetsdag. Två minuter här och två minuter där gör stor skillnad. Välj själv vilka problemområden du vill fokusera på och ställ in när under dagen du som mest behöver paus.

Prova gratis

Få tillgång till alla funktioner med en gratis provperiod av Pausit. Testa och gör kroppen en tjänst. Det är dags att säga hej då till stela nackar!