Aktiva pauser

3 effektiva övningar som motverkar stel nacke

Många personer som har ett stillasittande arbete kan säkert känna igen sig i att man börjar få stel nacke efter en hel arbetsdag. För en del personer som sitter framför exempelvis en skärm en hel dag, kan man till och med börja känna smärta i nacke.

Ont i nacke

Just problem i nacke är en av de vanligaste orsakerna till att anställda sjukskriver sig i Sverige idag. Att ta pauser under arbetsdagen och göra vissa övningar är ett enkelt sätt att motverka dessa problem. Med Pausit är det enkelt att ta pauser under arbetsdagen. Du bestämmer själv hur ofta och vilka tider du vill ta pauser. Du får sedan en notis på din dator på de tider du själv angivit.

3 effektiva övningar som motverkar stel nacke

Testa gärna Pausits pausprogram övningar för att motverka stel nacke!

  • Övning 1: Sätt dig på en stol. Ta tag i stolsitsen med ena handen. Med den andra handen fattar du tag i huvudet och pressar försiktigt huvudet snett nedåt.
  • Övning 2: I den här övningen kan du välja om du vill sitta eller stå. Titta rakt framåt och böj huvudet i sidled. Tippa först försiktigt huvudet framåt, och sedan bakåt igen. Upprepa rörelsen.
  • Övning 3: I den här övningen kan du välja om du vill sitta eller stå. Knäpp händerna bakom huvudet och pressa försiktigt huvudet framåt. Håll kvar tills övningen är klar, ungefär 20-30 sekunder.

Du kan testa Pausit Pausprogram gratis. Kontakta gärna oss så fixar vi det!