övningar som motverkar stela händer

3 enkla övningar som motverkar stela händer

Kickstarta sommaren med att få in bra rutiner för pausgympa direkt. Idag bjuder vi på 3 enkla övningar från Pausit Pausprogram som motverkar stela händer och förbättrar din vardag.

Vad kan du göra för att motverka trötta och stela händer?

Vi är många som har långa arbetsdagar sittandes vid en dator, bakom ett skrivbord. Det är lätt att glömma bort hur viktigt det är att regelbundet pausa arbetet och röra på sig lite. Som tur är behöver du inte göra stora förändringar i vardagsrutinen för att uppleva positiva effekter på ditt mående.

I det här inlägget tipsar vi om 3 övningar för att motverka trötta och stela händer. Gör gärna övningarna 3–4 gånger om dygnet och märk skillnad redan efter några veckor.

3 övningar för stela händer

övningar som motverkar stela händer

Du väljer själv om du vill göra övningarna sittandes eller ståendes.

Övning 1

Sträck på ryggen och håll ut händerna framför dig. Spreta med fingrarna. Upprepa övningen.

Övning 2

Håll handflatorna mot varandra. Pressa fingrarna på ena handen bakåt med hjälp av den andra handen. Byt hand och upprepa.

Övning 3

Håll ut båda händerna framför dig. Fatta tag om ena handens fingertoppar med den andra handen. Pressa fingrarna bakåt mot kroppen. Upprepa och byt sedan hand.

Med våra tips är det enkelt att få in mer rörelse i din arbetsdag. Följ gärna oss på LinkedIn för att få mera tips.

Prova Pausit Pausprogam gratis

Med vårt pausprogram får du en personlig tränare direkt i din dator. Regelbundet under dagen får du en notis om att det är dags att ta en paus och röra på dig. Sedan slumpas övningar fram, beroende på vilka problemområden du har valt att lägga extra fokus på. I det här fallet övningar för att motverka trötta och stela händer.

Vi jobbar med kunder från många olika branscher och vårt pausprogram går att anpassa till ditt företag, oavsett hur stort det är eller vilken bransch ni jobbar inom.

Vill du testa programmet under en gratis provperiod för att till exemple motverka trötta och stela händer? Kontakta oss här!