Att göra pausgympa på jobbet

Pausgympa för nacke och axlar

Det finns många risker med att vi blir allt mer stillasittande i vår vardag. Visste du att en genomsnittlig svensk sitter stilla i 8,5 timmar per dag? Det gör att man riskerar till exempel att få ont i nacke och axlar, dålig hållning och sämre koncentrationsförmåga. Att ta en pausgympa för nacke och axlar under arbetsdagen är ett enkelt sätt att motverka dessa problem.

Varför ska man göra pausgympa för nacke och axlar? 

Stillasittande är en stor anledning till fysisk ohälsa och olika problem kopplade till detta. Problem med specifikt nacke och axlar är en av de vanligaste anledningarna till sjukskrivning i Sverige idag. När man har ett stillasittande arbete med många monotona rörelser belastar man ofta musklerna fel under långa perioden. Detta leder till förslitningsskador samt stela muskler och leder.

Det kan lätt kännas övermäktigt att få in flera träningspass per vecka, men du behöver faktiskt inte lägga ner flera timmar på det. Det räcker med några minuters pausgympa per dag för att märka skillnad.

Vad är pausgympa?

Kort sagt kan man säga att pausgympa är att du tar en paus och gör några övningar. Med vårt pausprogram får du regelbundna notiser om att det är dags för att ta en paus. Programmet visar animationer på personer som utför olika typer av övningar, så att det är enkelt för dig att följa med i övningarna. Det är ett effektivt, lättanvänt och billigt verktyg för att förebygga problem med nacke och axlar. Att det blir en naturlig del av din arbetsdag gör det hela ännu bättre.

En av anledningarna till att Pausit passar så bra att använda under arbetsdagen är att du kan anpassa programmet helt efter din arbetsdag. Under fliken schemainställningar kan du välja mellan slumpade övningar, favoritövningar eller avslappningsövningar. Allt för att det ska passa dina arbetsuppgifter så bra som möjligt!

Vill du ha tips på övningar för att träna nacke och axlar? Läs vårt blogginlägg 3 effektiva övningar som motverkar stel nacke.

Testa gratis vårt pausprogram.

Vill du testa programmet gratis? Kontakta oss här!