stela höfter

Pausgympa: övningar för kontoret

”Äntligen har jag fått en alldeles egen personlig tränare, som tålmodigt och utan förebråelser återkommer till mig flera gånger om dagen, med det enda syftet att jag ska må bra!

På huvudkontoret i Sverige används programmet flitigt och självklart för nu alla våra 300 medarbetare världen över också tillgång till Pausit”, säger Gunilla Melstad, HR-chef på Diakonia

 

En personlig tränare på kontoret låter inte helt fel, eller hur? Med vårt pausprogram Pausit får du just detta. Pausit är en personlig tränare i din dator, som på regelbundna tider påminner dig om att det är dags att ta en paus. Under dessa pauser dyker programmet upp på din skärm och du gör pausgympa på kontoret.

Övningar för kontor

Du bestämmer själv vilka tider och hur ofta du ska få notiser om att det är dags för en paus. Oavsett vilket kontor du sitter på och vilken typ av företag du jobbar för, kan du få in Pausit som en del av vardagen. Programmet är lätt att anpassa efter just dina behov och önskemål. Övningarna är indelade efter olika kategorier så du kan fokusera på specifika områden: nackövningar, axelövningar, bröstryggsövningar, ländryggsövningar, hand/armövningar, höftövningar, fotövningar, balansövningar, avslappningsövningar och andningsövningar. Varför inte dra upp din datorskärm på en projektor och göra pausgympa med hela kontoret?

Bättre ergonomi med pausgympa

Forskningen säger att regelbunden rörelse och träning ökar välbefinnandet hos anställda. Det är lätt att känna att det är omständligt att få ens anställda att röra på sig, men genom att göra det till en naturlig del av jobbdagen behöver det inte bli ett så stort steg. Med vårt pausprogram kan du förhindra vanliga problem vid stillasittande arbeten, till exempel dålig hållning och svaga muskler. Genom att aktivera kroppen under dagen bygger du upp musklerna och motverkar flera vanliga problem. Bättre ergonomi på jobbet, helt enkelt!

 

Pausit är lätt att använda - Pausit, pausprogram i din dator

 

Vill du testa på Pausit gratis? Du får tillgång till hela programmet med alla funktioner under en tidsbegränsad period. Kontakta oss så berättar vi mer!