Positiva effekter av träning på jobbet

Vi märker av att det är många som upplever att de har ont i kroppen efter en lång arbetsdag. Det vanligaste är smärta och stelhet i nacke, axlar och rygg – du kanske har hört talas om musarm och paddnacke? I det här inlägget går vi igenom några positiva hälsoeffekter av att röra på sig under arbetsdagen.

Stillasittande arbete

Många av de moderna arbeten som finns idag spenderas till stor del stillasittande framför en datorskärm. Det är en av anledningarna till att vi rör oss allt mindre i vardagen: sju av tio kvinnor sitter i stort sett stilla på jobbet, och motsvarande siffra för män är fyra av tio. Detta visar en enkätundersökning som skickades ut till 30 000 personer av Avonova Företagshälsovård. Samtidigt är våra kroppar inte byggda för så mycket monotont arbete, och det innebär en hel del hälsorisker. Men oroa dig inte, lite träning räcker faktiskt rätt långt när det gäller att förhindra dessa hälsorisker. Det räcker faktiskt med endast en minuts träning per dag för att göra skillnad på kroppen.

Positiva effekter av träning under arbetstid

Det finns flera studier som visar att träning och rörelse under arbetstid minskar sjukfrånvaron och ökar välbefinnandet hos anställda. Med hjälp av pausgympa kan man enkelt få in rörelse under arbetsdagen! Genom att använda vårt program Pausit på arbetsplatsen får du automatiskt regelbundna påminnelser om när det är dags att röra på sig. Träning är viktigt, oavsett hur lång eller kort träningspasset är. Gör Pausit tre gånger om dagen för att få in de där nödvändiga pauserna i arbetet. Svårare än så är det inte!

Vill du prova vårt pausprogram gratis?

När du blir kund hos oss på Pausit tecknar du ett årsavtal och betalar en licensavgift per användare i företaget. Inga installationskostnader eller startavgifter tillkommer, och du kan ansluta fler användare till programmet när du vill. Om du vill prova på vårt pausprogram innan du skriver upp dig på ett helt år, så kan du testa helt gratis under en begränsad provperiod. Bli en del av våra nöjda kunder! Kontakta oss så berättar vi mer.