övningar som motverkar stela händer

Ta pauser under arbetsdagen för att förbättra arbetsmiljön!

Att ta en pausgympa förbättrar arbetsmiljön

Att ta en pausgympa på jobbet förbättrar arbetsmiljön. Men det kan vara svårt att ta en pausgympa under arbetsdagen. Ofta tänker man att det inte är värt att lägga tid på för att det krockar med andra arbetsuppgifter. En av fördelarna med Pausit är att det finns möjlighet att ta pausen när dina arbetsuppgifter är klara. Andra  fördelar är att man inte behöver ta ett långt avbrott från jobbet. Du behöver inte gå ut på en promenad eller köra ett pass på gymmet. Du anpassar själv hur lång varje paus ska vara, vilka övningar du vill ha och hur ofta du ska pausa under dagen. Vi rekommenderar att du kör 2-4 pauser under arbetsdagen, men det är något du enkelt kan ändra själv direkt i programmet och förbättra arbetsmiljön.

Ta pauser under arbetsdagen

Pausgympa på kontoret behöver inte vara en omöjlighet under arbetsdagen. Ibland kan Pausit till och med bli ett roligt inslag under ett möte med dina kollegor. Det är ganska troligt att de övriga mötesdeltagarna också skulle må bra av att ta en paus och sträcka lite på kroppen. Conny Wilén, IS Sourcing Manager på ABB, säger ”Det har blivit en naturlig del av vardagen att alltid köra en Pausit. Vissa gånger har jag externa besökare när Pausit gör sig påmind i nedra högra hörnet. Det är bara att acceptera och ta med besökarna på en kort Pausit. Alla gäster är imponerade av Pausit och tycker att det blir ett roligt inslag i mötet”.

Ett bra och ganska unikt exempel på hur man kan använda Pausit under arbetsdagen såg vi när Dan var på besök i Husqvarnas fabrik. Husqvarna har ca 1700 anställda och under arbetsdagen har de schemalagt tre pauser. Under dessa pauser stannar hela produktionen av och Pausits program visas på skärmarna i fabriken. Riktigt häftigt att se!

Vill du förbättra arbetsmiljön på just din arbetsplats? Kontakta oss så får du prova vårt pausprogram gratis.