Vardagsmotion med Generation Pep och Kronprinsessan

Sommaren är här och för många börjar det närma sig semestertider. Sommaren förknippas ofta med utomhusaktiviteter och rörelse, men stillasittande förekommer såklart också. Om du sitter stilla mycket och genomför monotona rörelser riskerar du bland annat koncentrationssvårigheter och sämre hållning. Det finns en enkel lösning på problemet och det stavas Pausit.

Stillasittande arbete

För mycket stillasittande är ett vanligt problem för många och det är faktiskt så att vuxna i Sverige sitter i genomsnitt 9 timmar om dagen! Av just den anledningen är det bra att passa på att röra på sig när det finns tid över. Ett annat effektivt sätt att komma bort från stillasittandet är att ha regelbundna pauser under dagen. Det gäller oavsett om du har ett stillasittande jobb eller bara har en ledig dag när du ligger och slappar i soffan. Med små medel kan du minska risken för många sjukdomar och dessutom öka din koncentrationsförmåga och ditt välmående.

VARDAGSMOTION MED GENERATION PEP

Generation Pep är ett initiativ för att inspirera fler till rörelse i vardagen. De har gjort ett gäng filmer i samband med deras kampanj Pepidemin, som uppmärksammar just problematiken med att vi sitter stilla så stora delar av dagen. Alla kampanjfilmer hittar du här.  Även Kronprinsessan Victoria bryter stillasittandet! Kolla in videon för att se mer och bli inspirerad 👇

 

Ett enkelt sätt att få in rörelse i vardagen är att ha regelbundna pauser under arbetsdagen! Ta några minuter till att sträcka på kroppen och göra några enkla rörelser för att få fart på blodcirkulationen. Pausit erbjuder en personlig tränare direkt i din dator, som påminner dig om när det är dags att ta en paus. Skräddarsydd pausgympa anpassad för just dig!