Vardagsmotion med Johan Glans och Genration Pep

Det är sportlovstider på många håll i landet och äntligen finns det lite tid för ledighet! För många innebär sportlovet en möjlighet att njuta av de första vårtecknen: solen skiner och det droppar från taken. Det är också en perfekt möjlighet att röra på sig och vara utomhus! För mycket stillasittande är ett vanligt problem för många och det är faktiskt så att vuxna i Sverige sitter i genomsnitt 9 timmar om dagen! Av just den anledningen är det bra att passa på att röra på sig när det finns tid över. Ett annat effektivt sätt att komma bort från stillasittandet är att ha regelbundna pauser under dagen. Det gäller oavsett om du har ett stillasittande jobb eller bara har en ledig dag när du ligger och slappar i soffan. Med små medel kan du minska risken för många sjukdomar och dessutom öka din koncentrationsförmånga och ditt välmående.

Vardagsmotion med Generation Pep

Generation Pep är ett initiativ för att inspirera fler till rörelse i vardagen. De har gjort ett gäng filmer i samband med deras kampanj Pepidemin, som uppmärksammar just problematiken med att vi sitter stilla så stora delar av dagen. Alla kampanjfilmer hittar du här.

 

Ett enkelt sätt att få in rörelse i vardagen är att ha regelbundna pauser under arbetsdagen! Ta några minuter till att sträcka på kroppen och göra några enkla rörelser för att få fart på blodcirkulationen. Pausit erbjuder en personlig tränare direkt i din dator, som påminner dig om när det är dags att ta en paus. Skräddarsydd pausgympa anpassad för just dig!

Vill du testa på vårt pausprogram gratis under en period? Kontakta oss på Pausit här!